Tulevaisuuden tekijän Puuhakirja

Tulevaisuuden tekijän Puuhakirja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolme vuotta, kolme kirjaa. Tulevaisuuden tekijän Puuhakirja jaettiin vuosina 2016, 2017 ja 2018 Lohjalla jokaiselle noin 600:lle koulunsa syksyllä aloittaneelle pienelle koululaiselle heidän ensimmäisenä koulupäivänään. Tarkoituksena oli tähdätä ensimmäiseen koulupäivään, jolloin pienen koululaisen ja hänen vanhempiensa innostus kaikkea kohtaan oli suurimmillaan. Puuhakirja toteutettiin Lohjan Nuorkauppakamarin ja paikallisten yritysten yhteistyönä. Puuhakirjassa oli tehtäviä, kirjassa oli myös kerrottu faktatietoa alueesta, löytynee sieltä kaupunginjohtajan terveiset pienelle koululaiselle ja kirjan ensimmäisille sivuille oli jätetty kehyksissä tila tärkeimmälle – koululaisen omalle kuvalle. Kirjassa oli myös sivu, jolle koululainen voi vanhempiensa kanssa kirjoittaa omia mietteitään ensimmäisestä koulupäivästä. Tulevaisuuden tekijän Puuhakirja on kiva muisto ensimmäisestä koulupäivästä ja ensimmäisestä kouluvuodesta. Jokaisena vuonna Tulevaisuuden tekijän Puuhakirjassa edistettiin pienten koululaisten taidekasvatusta piirustuskilpailun ohella.

Piirustuskilpailun voittajat vuonna 2018 ja kuvaukset töistä:

Eppu Ruotanen, kuva koulusta on maalattu rohkein ja vahvoin, lämpimin värein. Koululaiset kuuntelevat isoilla korvilla ja luokkahuoneita on rivissä paljon tuntuisesti. Katsojalle tavoittaa helposti samaistumisen tunteen pienen koululaisen kokemukseen.

Raiku Ristiniitty, kalastuskuva on kiinnostava kokonaisuus, jossa on upea sommittelullinen elementti lintuparven muodossa. Linnut lentelevät kalastajien ympärillä, kuvassa on vahva liikkeen ja läsnolon tuntu. Etualan vedenpohja on myös esitetty kiinnostavin yksityiskohdin.

Edis Ahmedov, vesiliukumäki jakaa uimahallikuvan kuvapinnan hyvin.    Kuvassa on paljon tapahtumia ja hieno tekemisen meininki. Väriskaala on kauniin utuinen. Vesivärin ja puukynien yhdistelmä toimii luoden kuvaan tunnelmaa.

Sofia Mäkelä, uimarantakuvaus tavoittelee jo kiinnostavasti perspektiivikuvauksen tapaa. Etualan allokko ja sen tuntumassa oleva kuuma hiekkaranta ovat selvästi lähempänä kuin taka-alan leikkipuisto. Pylväät luovat vaakakuvaan onnistuneesti rytmiä. Kuvassa on omakohtaisen kokemuksen tuntua.

Jokainen piirustuskilpailuun osallistunut palkittiin.

 

 

 

Piirustuskilpailun voittajat vuonna 2017 ja kuvaukset töistä:

Eero Hirvisalo, kuva on rikas ja runsas visio Lohjasta niin, että kuva-alan tasot polveilevat kiinnostavasti katsetta johdattaen
Teemu Aalto, niukka harmaasävyskaala toimii kauniisti ja kuva-aihe saa valtavan voiman ja rytmin rennosta viivan ja pinnan vaihtelusta
Carla Hautamäki, Lohjan kirkko on muuntunut kuin piparitaloksi ja yksityiskohdat on tutkittu huolella

Kiitämme yhteistyökumppaneitamme kaikkien kolmen vuoden ajalta:

Kahvila-Ravintola Haukanpesä
Länsi-Uudenmaan Osuuspankki
Lohjantähti
St1 Saukkola
Mehiläinen Oy
Oy Farmika Ab
Lounea Oy
Office Plus Oy
Virkistysuimala Neidonkeidas
Lohjan seurakunta
Perttilän ravintola Oy, Berzan Oy, Carnevale Coffee Roastery Oy
Granlund Oy
Purkat Oy
Plusterveys Oy, Helmen hammaslääkärit
Lohjan kaupunki
Suomen Ilotulitus Oy
Emmy Clothing Company Oy
K-Rauta Lohja
Aktia Pankki Lohja
Nordkalk Corporation
Länsi-Uudenmaan Mainosjakelu Oy
Kasvihuoneilmiö
Länsi-Uudenmaan Kauppakamari
kiinnoste /// illustration & desingn
Painokiila Oy