Vuoden positiivisin lohjalainen

Vuoden positiivisin lohjalainen –projekti liittyy osaksi kansallista positiivisuusviikkoa. Suomen Nuorkauppakamarit ovat valinneet jo vuosia yhdessä Positiivareiden kanssa vuoden positiivisimman suomalaisen.

Vuoden positiivisin suomalainen on henkilö, joka voi olla nuori tai vanha, mies tai nainen, urheilija tai johtaja, opettaja tai hoitaja. Hänen ammatillaan ei ole väliä, mutta on tärkeää, että hän on henkilö, joka voi toimia esikuvana meille muille, koska:

– hän on osoittanut todellista tahdonvoimaa, sisua ja ahkeruutta
– hänen saavutuksensa ovat merkittäviä
– hän auttaa myös muita onnistumaan, on innostunut ja palveluhenkinen
– hän on pitkäjänteinen tekijä, joka on aina uskonut asiaansa
– hän on oman tiensä kulkija, joka on ryhtynyt sanoista tekoihin ja/tai hän on kantanut vastuuta ympäröivästä yhteisöstään. Palkinnon voi vaihtoehtoisesti saada myös organisaatio; yritys tai yhteisö, joka on toiminnallaan vaikuttanut ympäristössään positiivisesti edellä mainittujen kriteerien mukaisesti.

Lohjan Nuorkauppakamari on järjestänyt vuodesta 2004 Vuoden positiivisin lohjalainen –kilpailun, jossa voittaja valitaan yleisöäänestyksellä. Ehdokasasettelussa käytetään samoja kriteereitä kuin Vuoden positiivisin suomalainen –kilpailussa.

Vuoden positiivisimmaksi lohjalaiseksi on valittu:

2014 Tero Riipinen, Mika Lyyra ja Juho Poutiainen
2013 Brian Owen
2012 Frans Salmi
2011 Hope ry Lohja
2010 Timo Ranta
2009 Sanna Stén
2008 Pirkko Lahti
2007 Jussi Hakava
2006 Anne-Mari Kaskinen
2005 Irja Olkinuora
2004 Essi Tolonen